Adatvédelem

Nyári zárvatartás

Tisztelt Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szaküzletünk 2022. július 25-31. között zárva tart. 2022. augusztus 1-től ismét szeretettel várjuk Önöket a továbbiakban az év egész ideje alatt nyitvatartási időben!

Tisztelettel:

Pyrofox '93 Kft. 

Tűzijáték vásár a jogszabályok tükrében

Közeledik az évvége, de az idei évbúcsúztató időszak - a maga sajátosságai miatt - más mint a korábbi ünnepi időszakok bármelyike. A koronavírus világjárvány második hullámának megfékezése az egyik legfontosabb feladat ma mindenkinek, melyet a Kormány aktuális intézkedései is segítenek. Mi is úgy döntöttünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy - a jogszabályokat maradéktalanul betartva - minden kedves Érdeklődőnk és Vásárlónk számára megadjuk a kellő információt és megmutassuk az idei termékkínálatot, mely pirotechnaiki szaküzletünkben jelenleg elérhető. Sok kérdés jött hozzánk az elmúlt napokban, melyeket ezúton válaszolunk meg a rendelkezésre álló információk alapján, s reméljük, hogy minden olyan információt közre tudunk így adni, melyek igazán érdeklik Vásárlóinkat!

 

Bővebben: Tűzijáték vásár a jogszabályok tükrében

Petárda használata továbbra is TILOS!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a pirotechnikai eszközök vásárlásával, használatával kapcsolatos jogszabályi rendelkezés 2011. szeptember 1-el megváltozott. Magánszemély továbbra sem vásárolhat, használhat fel petárdát. Aki ezt megteszi, szabálysértést követ el, több mint százezer forintos bírsággal is büntethető. 

A jelenlegi szabályzás a pirotechnikai termékeket, tűzijátékokat négy pirotechnikai osztályba sorolja. Az 1-es pirotechnikai osztályba sorolt termékek (ilyen például a konfetti ágyú) 14 éves kor felett egész évben megvásárolható és használható. A 2-es osztályba tartozó termékek, mint a „tortagyertya” 16. évet betöltöttek szintén egész évben vásárolhatják, használhatják.

A 3-as pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátékokat csak nagykorúak vásárolhatnak engedély nélkül december 28-31. között, amelyeket kizárólag szilveszter napján, 18 órától másnap reggel 6 óráig használhatnak fel. A professzionális céllal készített, 4-es pirotechnikai osztályba tartozó, nagy hatóanyag-tartalmú tűzijátékot ebben az időszakban is csak szakképzett pirotechnikus vásárolhat.

 A fentieken túlmenően széles tűzijáték választékkal várjuk minden kedves Vásárlónkat!

Néhány jótanács a biztonságos tűzijátékozáshoz

 • Tűzijáték terméket kizárólag engedéllyel rendelkező forgalmazótól, magyar használati utasítással ellátva vásároljon!
 • Ne vásároljon lejárt felhasználhatósági idejű terméket!
 • Úgy tárolja a tűzijátékokat, hogy gyermekek ne férhessenek hozzá!
 • Olvassa el a használati útmutatót, és mindig tartsa be az abban foglaltakat! Ne szerelje szét, vagy alakítsa át!
 • A termékek jelentős része csak szabadtéri felhasználású, ezért beltérben soha ne működtesse azokat!
 • Kézben tartva ne működtessen tűzijáték terméket, és ne hajoljon fölé!
 • A tűzijáték rakéta vezetőpálcáját soha ne szúrja be a földbe, hanem stabilan álló csőből indítsa, mely lehet egy üres pezsgősüveg is! Eltört vezetőpálcás rakétát ne indítson.
 • A környezeti tűz oltásához legyen a közelben tűzoltó készülék - de minimum egy vödör víz -, hiszen az ördög sosem alszik!
 • A sérült, hibás vagy lejárt szavatosságú terméket vigye vissza a forgalmazóhoz!
 • A petárda birtoklása és felhasználása magánszemélyek számára tiltott!
 • Vigyázzon arra, hogy szórakozása ne veszélyeztessen másokat (személyeket, állatokat), tárgyakat, épületeket, a természeti környezetet!

Petárdák

A 179/2011 Kormány rendelet értelmében a petárda termékek birtoklása és használata TILOS!

Petárdának minősülnek a látványhatással alig rendelkező, elsődlegesen hanghatást keltő pirotechnikai termékek.

A fentiek értelmében, petárdának minősülő termékeket NEM forgalmazunk!

Facebook és Tűzijáték

Termékkereső

Pyrofox menü

Címszavakban

petárda, rakéta, bomba, tűzijáték, születésnap, házassági évforduló, fesztivál, esküvő, pirotechnika, római gyertya, bombetta telep, füstbomba, hangbomba, paintball, airsoft, gyújtózsinór, vetőcső, pirografika, tűzfelirat, tűzijáték szaküzlet, ördögpatron, csillagszóró, tortagyertya, xplode, tiger, szilveszteri tűzijáték, falunap, állami ünnepség, tűzijáték bolt, tűzijáték budapest, tűzijáték rendelés, pirotechnikai bolt, lakossági tűzijáték, tűzijáték házilag